Revermann gezondheid

Ik was (en soms sluipt het er nog wel eens in…..om eerlijk te zijn) best wel standvastig over gezonde voeding. Om eerlijk te zijn was het nogal zwart/wit bij mij. En grijs? Nee, die kleur maakte geen onderdeel uit van mijn repertoire. Het was alles of niks, maar goed zo werkt het met niets in het leven…..je moet er maar net achter zien te komen ;-).

Ik voel mij ontzettend fit, sterk en helder van geest wanneer ik mij voed met gezonde voeding, lees; onbewerkt, puur, vers en vooral groenten in de hoofdrol. En wanneer ik dit combineer met redelijk wat beweging en voldoende slaap…..nou dan voel ik mij he-le-maal het vrouwtje!
Dit probeer ik dagelijks na te streven. Maar weet je, gezondheid gaat niet alleen over de gezonde voeding die je tot je neemt.
Ik geloof erin dat een uitgebalanceerde kom met; rijst, groenten, noten en wat bonen voor veel minder voeding zorgt wanneer je emotioneel instabiel bent (voor wat voor reden of emotie dan ook), dan een vers gebakken pizza met een goed glas wijn of bier in gezelschap van goede vrienden en lekkere muziek.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat, hoe gevoed jij je voelt heeft met meer dan alleen voeding te maken. Positief in het leven staan plus de kwaliteit van jouw voeding zorgt voor een flinke dot happiness. Dus ook (zo nu en dan) die pizza offf het uitgebreide kerstmenu zorgt voor een gevoed mens ;).

Kortom; het is een super streven en onwijs goed van je wanneer je een gezonde leefstijl nastreeft, blijf dat vooral doen! Maar weet ook dat je niet in een bepaalde vorm van verkramping doorschiet. Je kunt nog zoveel boerenkool weg knauwen….je lichaam zal zich niet gevoed voelen wanneer je dit doet vanuit een ‘moetje’.

Zeg af en toe ja tegen die zak patat en die flinke pul met bier. And don’t take life toooo serious :-).